Tussenkomst aanvragen

Hoe behoud je een goede levenskwaliteit ondanks de behandeling van borstkanker?

Je levenskwaliteit zo goed mogelijk behouden tijdens een behandeling van borstkanker is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet op financieel vlak. Moet je daarom je vruchtbaarheid of een mooi gebit opgeven? Een overzicht. 

26/08/2019 3 minuten

Belangrijke kosten die niet of gedeeltelijk worden terugbetaald

infographic

Opgelet: de bedragen die we vermelden in dit artikel zijn correct op 15 april 2019, maar kunnen wijzigen in de toekomst. Ze zijn puur informatief. 

Onvermijdelijke kosten en toch zo weinig terugbetaald …

Een jonge vrouw die klaar is om kinderen te krijgen, wil natuurlijk liefst die mogelijkheid behouden, ondanks de negatieve gevolgen van de behandeling op haar vruchtbaarheid. Dat zal haar 2.200 euro kosten, waarvan slechts 1.100 euro wordt terugbetaald. Een vrouw die haar tanden verliest door de chemotherapie heeft nog minder geluk, want zij krijgt helemaal niks terugbetaald als ze een nieuw gebit laat maken. Voor een pruik komt het ziekenfonds maar tussen voor 180 euro, bij tijdelijke kaalheid, of 270 euro, bij definitief haarverlies, terwijl de gemiddelde prijs voor een pruik 500 euro bedraagt … 

Een tepelhof is luxe voor het RIZIV!

Wist je dat een tepelhofreconstructie beschouwd wordt als een luxe en dus niet wordt terugbetaald?! Huishoudhulp inschakelen omdat je de energie niet meer hebt om zelf te poetsen, zal je gemiddeld 1.000 euro kosten per jaar. Daar krijg je geen terugbetaling voor, tenzij een beperkt bedrag bij enkele ziekenfondsen. Toch kan geen van deze voorbeelden als overbodige luxe worden beschouwd, verre van zelfs! Daarom heeft AG Insurance de Feminaverzekering ontwikkeld, om wat ademruimte te geven aan vrouwen die hun levenskwaliteit gewoon willen behouden. 

De troeven van de Feminaverzekering

  • Je krijgt tot € 10.000
  • Je behoudt beter je levenskwaliteit
  • Je bent verzekerd voor 7 kankers

Basic

Je hebt al een Feminaverzekering vanaf

€ 4 /maand

Alles wat je moet weten

Reclame voor de Feminaverzekering van AG Insurance, een levenslange ziekteverzekering (Tak 2) onderworpen aan het Belgisch recht, eventueel door je tussenpersoon verkocht. Met deze verzekering krijg je een eenmalig bedrag bij diagnose van kanker (vanaf stadium T1) aan de borsten, baarmoeder(hals), eierstokken, eileiders, vagina of schaamlippen, om de kosten te helpen dekken. Er zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden voor het verzekerde risico. Zijn o.a. uitgesloten: de aanwezigheid van invasieve tumoren in andere lichaamsdelen (zelfs als die aan de oorsprong liggen van een van de kankers), goedaardige en niet-invasieve tumoren, niet-invasieve letsels op de vrouwelijke geslachtsorganen of borsten, preventieve behandelingen, preventieve operaties.

Neem vóór de onderschrijving de algemene voorwaarden en het informatiedocument door, gratis beschikbaar op vivay.be. Daar kan je ook een offerte met premieberekening vragen.

Voor klachten kan je terecht bij AG Insurance nv, Dienst Klachtenbehandeling, E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel (customercomplaints@aginsurance.be of +32 (0)2 664 02 00), of bij de Ombudsman van de Verzekeringen, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel (www.ombudsman.as, +32 (0)2 547 58 71). AG Insurance nv – RPM Brussel – BTW BE 0404.494.849 – www.aginsurance.be - Tel. +32(0)2 664 81 11 - Belgische verzekeringsmaatschappij vergund onder code 0079, onder toezicht van de Nationale Bank van België, Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel.

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur