Tussenkomst aanvragen

Jammer dat ik niet verzekerd was voor mijn borstkanker

Sandrine, mama van Elodie, Anne-Lyse en Jonas, kreeg in 2013 borstkanker. Zes jaar later geniet ze met volle teugen van het leven. 

Eind 2013 kreeg Sandrine een zware diagnose: de pijn in haar borstkas werd veroorzaakt door een HER2-positieve kanker. Dat kwam hard aan, maar ze besloot om toch te vechten, voor haar kinderen.

01/02/2020 3 minuten

Rampscenario

“Mijn volledige rechterborst werd weggenomen. Nadien volgde een hele reeks behandelingen: chemo, bestralingen en hormoontherapie. Door de chemo was ik tot bijna niets meer in staat. Toen mijn haar begon uit te vallen, herkende ik mezelf niet meer. Ik vermeed spiegels en foto’s van vroeger ... de confrontatie was te pijnlijk.”

Beter voorkomen dan genezen

“Ik wilde er zijn voor mijn kinderen. Jonas was er 13, ik wilde sterk zijn, voor hem. Ik had graag huishoudhulp ingeschakeld, maar de extra kosten als gevolg van de kanker waren al zwaar. Onlangs heb ik Femina van AG Insurance ontdekt. Die verzekering keert een budget uit aan vrouwen met borstkanker. Voor mij is dat te laat, maar voor mijn dochters kan het nog wel.”

 

1m30s

 

Financiële impact

“Ik was graag verzekerd geweest vóór mijn borstkanker. De behandeling krijg je wel volledig terugbetaald, maar de borstprothese en de pruik maar gedeeltelijk. Voor mijn pruik betaalde ik 650 euro, waarvan maar 150 euro werd terugbetaald. Hetzelfde voor de borstprothese. Ik heb die op eigen kosten moeten laten vervangen omdat ik door de hormoontherapie in zes maanden tijd 15 kilo was bijgekomen. Daardoor was het moeilijk om me ook mooie aangepaste lingerie te veroorloven. Terwijl dat geen overdreven luxe is wanneer je al zo hard aan jezelf twijfelt. Het draagt bij tot het herstel van je zelfbeeld als vrouw en boost je zelfvertrouwen.”

Wedergeboorte

“Ik ben van nature timide, maar ik heb beslist om voortaan mijn kansen te grijpen.

Ik heb me ingeschreven voor Top Women 2019, een wedstrijd zoals Miss België, maar waarvoor je niet moet voldoen aan het klassieke schoonheidsideaal. Voor dat event heb ik dankzij mijn sponsor Face Design gratis de tepel van mijn borst in 3D laten tatoeëren. Gelukkig want normaal kost dat tot 500 euro en het wordt niet terugbetaald. Een borst zonder tepelhof is toch niet volledig. Maar dokters maken er zich vanaf door je een soort sticker te geven die je onder je T-shirt kan plakken. Nu durf ik mezelf eindelijk opnieuw in de spiegel bekijken.”

Nieuwe kans

“De ziekte heeft me een tweede kans gegeven. Ik ben een weg ingeslagen die ik voorheen nooit had durven nemen. Ik heb begrepen dat vrouw zijn meer is dan moeder, geliefde of verpleegkundige zijn. We moeten aan onszelf denken, onszelf verwennen, reizen, dansen ... Alles wat ik voorheen niet deed.”

 

Interview afgenomen en artikel geschreven door Flair.  

De eigenschappen van de Feminaverzekering

  • Je krijgt € 5.000, € 7.500 of € 10.000, afhankelijk van de gekozen formule
  • Je kan met het geld doen wat je wil. 
  • Je bent verzekerd voor 7 kankers, mits enkele uitsluitingen

Je kan ons bereiken

van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur

Momenteel zijn we niet beschikbaar

Je kan ons bereiken van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur